MENS UIT EEN STUK

Hoe komen we als mens tot onze bestemming?
Hoe kan je stevig staan waarvoor je staat en tegelijkertijd benaderbaar en kwetsbaar zijn?
In deze workshop zullen we ons laten leiden door de systemische principes om hierop antwoorden te vinden.

Als mens zijn we gemaakt voor verbinding. Door onze opvoeding en gebeurtenissen in ons leven kan het soms een hele toer zijn om vanuit verbinding te leven en een open blik te hebben op de ander en onszelf. Vaak beschermen we onszelf om niet geraakt te worden.
Moedig en met een open blik in het leven staan met een zacht hart, vraagt om werkelijk in contact te komen met jezelf. Zicht krijgen op wie je bent, wat voor jou werkelijk belangrijk is in het leven. Grenzen stellen vanuit liefde voor jezelf en voor de ander.

We stellen vaak grenzen vanuit pijn of vanuit boosheid en irritatie. Dat voelen mensen. Het contact wordt hard en scherp en we verliezen de verbinding. Dat geeft eenzaamheid en gevoelens van afwijzing. Die raken vaak weer aan momenten uit onze geschiedenis waardoor we onszelf vastzetten.
Het kan ook zijn dat we geen grenzen stellen uit angst de ander kwijt te raken. Dan gaan we aanpassen en ‘pleasen’ waarbij we over onze grenzen laten heenlopen. De reactie van de ander bepaalt dan feitelijk ons leven. Daarmee laten we onszelf niet echt zien, wat werkelijke verbinding ingewikkeld maakt.

Verbinding

Om mens te zijn en in verbinding te staan met onszelf, onze omgeving en de wereld om ons heen, vraagt ons om te zijn wie we zijn.  Als we authentiek leven, hebben we de moed om te staan voor wat we belangrijk vinden, ook al staan we daarin alleen, en leven we vanuit compassie met een oprecht en open hart.

In deze workshop van 3 bijeenkomsten gaan we op zoek naar hoe je kan leven vanuit moed en kwetsbaarheid. Dit is niet iets wat je in een paar dagen leert. Het is een proces van bewustwording, een besef dat tijd nodig heeft om te groeien. Deze workshop geeft een aanzet om hiermee aan de slag te gaan of om hierin een stap verder te komen.

Voor wie?
Voor iedereen die het verlangen heeft om te leven in vrijheid, zonder angst voor verwachtingen van anderen. Om te leven zonder masker en te kunnen zijn wie je ten diepste bent.
Voor iedereen die vanuit echtheid en transparantie in het leven wil staan en de ander ontmoeten. Zonder de behoefte te hebben jezelf groter of kleiner te maken. Een ontmoeting met een open hart en open blik waarin je stevig kan blijven staan en tegelijkertijd kwetsbaar kan zijn.

Inhoud
De onderwerpen zullen op een interactieve manier een plek krijgen. Theorie en praktijk zal worden afgewisseld en we gaan aan de slag met de verbinding tussen hoofd en hart.
In bijeenkomsten zullen de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Leven in vrijheid, hoe ziet dat er voor jou uit?
  • Wat staat jou in de weg om te leven in vrijheid, vanuit moed en kwetsbaarheid?

Vervolgens gaan we aan de slag met de systemische principes en hoe jij je daartoe verhoudt

  • Balans_ Ik en de ander, gezonde grenzen stellen
  • Binding_Wat is jouw plek in het systeem?
  • Ordening_Waar is jouw plek in het systeem?

De systemische principes verbinden we met je persoonlijke waarden, het maken van moedige keuzes en wat je nodig hebt om deze keuzes te kunnen maken

DATA EN VERDERE INFORMATIE

Data

Data volgen later
Neem bij interesse contact op

Tijden

Nader te bepalen

Locatie

Fokkerstraat 22
2811 ER Reeuwijk

Kosten

Particulieren €225,- incl BTW

ZZPers €225,- excl BTW

Voor deelname via je werkgever, gelden aparte tarieven

Koffie/thee is inbegrepen

Aanmelden

Download het inschrijfformulier en stuur het ingevuld en ondertekend naar info@systemischgezien.nl

Download inschrijfformulier
Heb je vragen of wil je meer weten? Neem contact op

BEZOEKADRES

Fokkerstraat 22
2811 ER Reeuwijk

MEER INFORMATIE

info@systemischgezien.nl

Over ons
Contact
Kennismakingsgesprek

CONTACT

© Systemisch Gezien 2023
Systemisch Gezien is onderdeel van Buro Van der Plas

Privacy Policy