SYSTEMISCHE KIJK OP BALANS IN WERK EN LEVEN

Een gezonde balans vinden en houden in werk en privé is vaak een uitdaging. Er wordt veel van je gevraagd, soms te veel. Je merkt dat je steeds minder kan hebben van je omgeving. Dat je minder geduld hebt met collega’s, je partner of je kinderen.  Je hebt minder energie en ziet tegen zaken op. Je wilt het wel anders doen maar het lukt je niet. Dan wordt het wellicht tijd om stil te staan en bewuste keuzes te maken. Keuzes die je weer focus geven en meer energie en zin in het leven en in je werk.
In deze workshop verbinden we de zoektocht naar balans met de verschillende principes uit systemisch werk.

De balans is niet zomaar verdwenen. Het gaat vaak geleidelijk door bijvoorbeeld veranderingen in je werksituatie of in je privé situatie zoals uitbreiding van je gezin, mantelzorgtaken die op je pad komen of andere belangrijke gebeurtenissen in je leven. Je merkt het pas als je uitvalt op het werk of als je dat nog voor bent maar wel merkt dat je weinig energie en zin meer hebt.

Levensgebieden

Je leven speelt zich af in verschillende levensgebieden.
Sommige zijn met name werk gerelateerd, ander gebieden raken vooral je privéleven of sommige zijn een combinatie ervan. Elk van die levensgebieden zijn voor jou belangrijk en geef je vorm vanuit verplichtingen, wensen en behoeften. Je geeft en mag ontvangen.

Er kan een moment komen dat de balans tussen de levensgebieden niet meer in evenwicht is. Dat kan in een specifiek levensgebied zijn  of dat er tussen de levensgebieden een disbalans is. Je privésituatie kan bijvoorbeeld veel van je vragen waardoor je minder beschikbaar kan zijn op het werk. De disbalans die dan ontstaat trekt een wissel op wie je bent en wilt zijn als mens. Je verliest uit het oog wat voor jou echt belangrijk is en welke keuzes voor jou bijdragen aan een leven dat bij je past.

In deze workshop van 4 dagdelen gaan we aan de hand van systemische principes aan de slag om met elkaar te ontdekken hoe het komt dat het soms niet lukt om je leven vorm te geven zoals je dat wil, wat er voor jou werkelijk toe doet in het leven, welke waarden er voor jou belangrijk zijn. We kijken vooruit naar wat je nodig hebt om de balans weer te herstellen en welke keuzes dat met zich meebrengt. Zodat je weer ontspannen in het leven kan staan zonder het gevoel te hebben van alles te ‘moeten’.

Voor wie?
Voor iedereen die merkt dat de balans in werk en privé niet in evenwicht is of uit evenwicht dreigt te raken.
Je bent uitgevallen op het werk of je voelt dat je energie opraakt en wilt uitval voorkomen. Je wilt hiermee aan de slag en eerlijk naar jezelf kijken in alle levensgebieden.  Je wilt nadenken over wat je werkelijk belangrijk vindt en bent bereid hierin keuzes te maken die goed voor je zijn.

Inhoud
In deze workshop gaan we de diepte in waarbij we verder kijken dan wat we zien. Wat ligt er onder je handelen, waar komt het vandaan? We gaan aan de slag met de systemische principes die inzicht geven in patronen en overtuigingen
. Daarnaast bieden we een aantal concrete handvatten die je direct kan toepassen.
De onderwerpen zullen op een interactieve manier worden aangeboden waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld.

We gaan in 4 bijeenkomsten onder andere aan de slag met de volgende onderwerpen:

  • Het herkennen van disbalans
  • Zicht krijgen op bronnen die stress en energie geven
  • Inzoomen op je persoonlijke situatie ´Waar loop je tegenaan?

Vervolgens gaan we aan de slag met de systemische principes en hoe jij je daartoe verhoudt

  • Balans_Hoe ziet de balans van geven en nemen er bij jou uit? Ik en de ander
  • Binding_Wat is jouw plek in het systeem?
  • Ordening_Waar is jouw plek in het systeem?

De systemische principes verbinden we met de levensgebieden, persoonlijke waarden en wat je nodig hebt om het anders te doen

DATA EN VERDERE INFORMATIE

Data

Data volgen later
Neem bij interesse contact op

Tijden

Nader te bepalen

Locatie

Fokkerstraat 22
2811 ER Reeuwijk

Kosten

Particulieren €295,- incl BTW

ZZPers €295,- excl BTW

Voor deelname via je werkgever, gelden aparte tarieven

Koffie/thee is inbegrepen

Aanmelden

Download het inschrijfformulier en stuur het ingevuld en ondertekend naar info@systemischgezien.nl

Download inschrijfformulier
Heb je vragen of wil je meer weten? Neem contact op

BEZOEKADRES

Fokkerstraat 22
2811 ER Reeuwijk

MEER INFORMATIE

info@systemischgezien.nl

Over ons
Contact
Kennismakingsgesprek

CONTACT

© Systemisch Gezien 2023
Systemisch Gezien is onderdeel van Buro Van der Plas

Privacy Policy